Mii de turişti, de sărbători, în staţiunile montane

 Mii de turişti îşi vor petrece sărbătorile în staţiunile montane, în topul destinaţiilor fiind Predeal, Sinaia şi Buşteni, unde gradul de ocupare este de aproape 80%. La munte, la altitudini mari, a nins abundent, iar pârtiile situate în Valea Dorului şi Valea Soarelui sunt foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă depăşind jumătate de metru. La Sinaia, iubitorii sporturilor de iarnă pot schia sau face snowboard inclusiv în ziua de Crăciun, când programul instalaţiilor de transport pe cablu din staţiune va începe la ora 10:30 şi se va încheia la ora 17:00. La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a fost deschis ieri noul Hotel de Gheaţă, un obiectiv unic în România. Corespondenta noastră, Carmen Vulcan, a stat de vorbă cu directorul de marketing al hotelului, Daniel Corbu.
Daniel Corbu: „Fiecare cameră este dedicată unui cântăreţ anume. Începând cu data de 25 până după Revelion tot hotelul este ocupat. Marea majoritate a turiştilor cazaţi sunt străini. Bineînţeles, sunt şi doritori din ţară de la noi, dar deocamdată este un număr destul de mic. Anul acesta preconizăm să avem o creştere mult mai mare. Anul trecut au fost în jur de 600 de persoane cazate, anul acesta aşteptăm în jur de 800”.
În timpul zilei, Hotelul de Gheaţă poate fi vizitat ca obiectiv turistic, cu plata unui bilet de intrare. Amintim că în această perioadă singura cale de acces spre Bâlea Lac este telecabina, cu plecare de la Bâlea Cascadă, care circulă însă doar în condiţii meteo favorabile./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 decembrie)