Petreceri de Revelion în ţară şi în Bucureşti

Românii se pregătesc astăzi pentru petrecerile de diseară, când vom trece în noul an. Cei mai mulţi preferă să-şi petreacă Revelionul în destinaţii interne, în topul preferinţelor fiind Bran, Moeciu, Râşnov, Poiana Braşov, Predeal şi Sinaia. Acestora li se adaugă Bucovina şi Maramureşul, dar şi oraşe precum Sibiul, Oradea, Braşovul sau Alba Iulia. Primăriile staţiunilor turistice vor organiza petreceri în pieţele din centrele localităţilor, dar şi pe pârtiile de schi. Concerte gratuite vor fi şi la Timişoara, Sibiu, Cluj, Iaşi, Craiova sau Ploieşti. Ce variante au la dispoziţie bucureştenii care au ales să rămână în Capitală, ne spune acum în „Radiojurnal” Mihaela Dumitrescu:
Reporter: Petrecerile de la Palatul parlamentului, Centrul Vechi sau concertele din pieţe şi parcuri sunt şi anul acest pe lista de oferte pentru distracţie. Primăria Capitalei promite cea mai mare petrecerea anului „Hit Revelion 2018”, care îi va aduce pe scena din Piaţa George Enescu pe Carla’s Dreams, Holograf, Voltaj, Direcţia 5, Loredana, Delia, Andra şi mulţi alţii. Seria concertelor va începe la ora 19:00 şi va dura şase ore. De asemenea, în Parcul Titan este organizat un revelion tematic, denumit „100 şi La mulţi ani!”. Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureşteni să petreacă împreună intrarea în 2018, Anul Centenarului Marii Uniri. Pentru al cincilea an consecuiv, Palatul Parlamentului găzduieşte în Sala Unirii petrecerea de Revelion cu tema „Glamour Party”. În jurul orei 23:45, pe esplanada Palatului Parlamentului va putea fi urmărit un foc de artificii.
Realizator: Poliţia Rutieră Bucureşti anunţă că pentru Revelionul din Piaţa George Enescu vor fi instituite, progresiv, restricţii de circulaţie, începând de la ora 17:00, în zona Ateneului. În plus, RATB va devia traseele pentru 10 linii de autobuze. De asemenea, în noaptea dintre ani, vor fi în circulaţie toate cele 16 linii care converg către zona centrală a Capitalei şi vor fi menţinute pe traseu tramvaiele 1, 10 şi 41. Metroul va circula la intervale de 10 minute între orele 23:00 şi 1:00 noaptea, iar după aceea, la intervale de 20 de minute./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 decembrie