Primarul general al capitalei a prezentat mai multe proiecte de fluidizare a traficului în Bucureşti

 Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a prezentat ieri mai multe proiecte de fluidizare a traficului în Bucureşti
Construirea de parcări – supraterane sau subterane – este unul dintre proiectele evocate de primarul general, Gabriela Firea. În plus, municipalitatea are în vedere să construiască mai multe pasaje care ar putea îmbunătăţi circulaţia în oraş:
Gabriela Firea: „Am demarat anul trecut şi demarăm şi anul acesta alte proiecte de mare infrastructură, de reconfigurare urbană şi sistematizare a circulaţiei, extindere şi supralărgire Ghencea – Domneşti, pasaj Doamna Ghica cu Colentina, pasaj Petricani (Bucureşti Nord), pasaj Andronache, CF Bucureşti – Constanţa, pasaj acces cartierul Henri Coandă, lărgire şi reabilitate pasaj CF Pod Constanţa pe şoseaua Bucureştii Noi – Chitila. De asemenea, vom continua lucrările demarate la pasajul Ciurel, plus extindere penetraţie până la A1, extindere Şos. Fabrica de Glucoză, o zonă foarte aglomerată, park&ride Cora Pantelimon, pasaj Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu”.
Gabriela Firea, a vorbit, de asemenea, despre intenţia de a cumpăra câteva sute de mijloace de transport în comun, pentru ca bucureştenii să renunţe la maşina personală. Mai mult decât atât, mijloacele de transport în comun ar urma să fie dotate cu GPS, astfel încât în staţii să fie afişat timpul de aşteptare. Directorul general al RATB, Adrian Mihail, precizează că, prin montarea acestor sisteme, mijloacele de transport în comun vor putea fi urmărite prin intermediul telefoanelor mobile:
Adrian Mihail: „Proiectele noastre asigură o mult mai mare predictibilitate, în momntul în care acestea au fost puse în practică, de exemplu, linia 21, unde avem o reducere a timpilor de aşteptare în staţie, iar în momentul instalării GPS-urilor pe toate mijloacele de transport, va permite, prin mijloacele noastre de informare, smartphone-urile, ca toţi cetăţenii să cunoască mult mai bine timpii în care aceste vehicule ajung în staţii”./aboboc/opopescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 ianuarie)