Un parc de distracţii inedit, intitulat Ghiperboreia, construit exclusiv din zăpadă şi gheaţă, a fost inaugurat înainte de Anul Nou în oraşul Kirovsk, regiunea Murmansk, din Rusia, situat în lanţul muntos Hibinah. În parc au fost construite sculpturi de gheaţă, un labirint din gheaţă şi zăpadă şi mai multe derdeluşuri. Inaugurarea oficială a avut loc pe data de 29 de decembrie, înainte de Anul Nou, au precizat surse din cadrul primăriei.

Parcul de gheaţă funcţionează în continuare, au mai precizat aceleaşi surse. În parc au fost construite numeroase sculpturi de gheaţă originale, un labirint din zăpadă, derdeluşuri, cetăţi din gheaţă, un tron regal, un carusel şi mai multe coloane de gheaţă. Parcul a fost amenajat astfel încât să prezinte cele mai frumoase atracţii turistice ale regiunii Murmansk, dar şi cele ale sporturilor de iarnă. Este cea mai importantă atracţie turistică din oraşul Kirovsk, prima fiind un sat constuit în întregime din gheaţă şi zăpadă, care conţine şi săli de cinema, labirinturi, basoreliefuri şi diverse sculpturi.

Acest sat din gheaţă a fost inaugurat în acest an pentru a10-a oară, fiind una dintre cele mai renumite atracţii turistice din Peninsula Kolski. Anul trecut satul de gheaţă a fost vizitat de peste 40.000 de turişti. „Satul de zăpadă” a intrat în anul 2013 în Cartea Recorduilor, fiind cea mai mare construcţie din zăpadă şi gheaţă din lume, având o suprafaţă totată de peste 2.000 de metri pătraţi./vdraguta

www.tass.ru – 9 ianuarie