COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național Cotroceni a organizat expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari”, care poate fi vizitată în perioada 16 ianuarie-13 februarie 2018.

„Deschidem seria manifestărilor din 2018 cu acest program expozițional dedicat Unirii, pe care intenționăm să îl putem prezenta unui public cât mai larg, prin itinerarea lui, după această primă lună în care expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național Cotroceni. Nu întâmplător am ales să sărbătorim Ziua Culturii Naționale – motiv de bucurie pentru toți cei care gândesc și vorbesc românește – cu un program dedicat Marii Uniri. Anul Centenarului, care este și anul european al patrimoniului, este un bun moment să conștientizăm eforturile pe care trebuie să le depunem pentru dezvoltarea infrastructurii culturale, pentru punerea în valoare a creatorilor români și a operelor lor artistice, pentru o Românie educată, o Românie care se dezvoltă prin cultură. Invit publicul să viziteze Muzeul Național Cotroceni în aceste zile și să descopere acest fotoreportaj foarte interesant cu imagini de patrimoniu din arhiva muzeului”, a precizat directorul general al Muzeului Național Cotroceni, Liviu Sebastian Jicman, în cadrul vernisajului.  

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 13 februarie 2018.  Accesul se face fără programare, în baza actului de identitate, de marți până duminică, între orele 9.30 – 16.30. Taxa de intrare este de 10 lei.