Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat ca premier interimar pe ministrul apărării, Mihai Fifor

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie de presă, că doreşte o procedură rapidă de numire a unui alt premier care să ducă la stabilitate. În acest context, şeful statului l-a desemnat ca premier interimar pe ministrul apărării, Mihai Fifor. Redactorul nostru Oana Bâlă a urmărit declaraţia preşedintelui şi are acum mai multe informaţii în direct. Bună ziua, Oana.

Reporter: Bună ziua. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a acceptat demisia înaintată de premierul Mihai Tudose şi s-a arătat ngrijorat şi profund nemulţumit de actuala situaţie politică. Şeful statului a atras atenţia că la un an de la alegeri au existat deja două guverne PSD eşuate şi a precizat că, n prezent, este nevoie de un nou guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine.

Klaus Iohannis: Acum, evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize, generată, iarăşi, în interiorul PSD-ului.

Reporter: Preşedintele României a anunţat că l-a desemnat pe ministrul apărării, Mihai Fifor, drept premier interimar şi a convocat consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Astfel, începând cu ora 12, PSD şi ALDE, PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale vor discuta cu şeful statului, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou prim-ministru./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 ianuarie