Fosta campioană olimpică la gimnastică, Ecaterina Szabó, împlineşte 50 de ani

Fosta campioană olimpică la gimnastică Ecaterina Szabó, care a câştigat patru medalii de aur la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles, împlineşte astăzi 50 de ani. Ea va fi sărbătorită la teatrul din Sfântu Gheorghe în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii maghiare. Corespondenta Radio România Actualităţi, Oana Negrea explică:
Reporter: Autorităţile covăsnene şi-au propus, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, să prezinte în acest an mai multe personalităţi de etnie maghiară care, prin activitatea lor, au contribuit într-un fel sau altul la dezvoltarea societăţii româneşti. Prima dintre acestea este multipla campioană olimpică la gimnastică artistică Ecaterina Szabó, născută în localitatea Zagon, din judeţul Covasna, care chiar astăzi împlineşte vârsta de 50 de ani.
Toma Sándor: Putem prezenta acele personalităţi, acele evenimente cu care am contribuit noi, secuii şi comunitatea maghiară din România, din Transilvania, la făurirea, la îmbogăţirea şi la succesele României. Este exemplul lui /…/. Ea, dar şi foarte multe alte personalităţi ale comunităţii maghiare în ultimii 100 de ani a contribuit enorm de mult la ceea ce înseamnă succese ale României.
Reporter: A declarat Toma Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna. Astăzi, de la ora 18:00, la Teatrul Tamási Áron din Sfântul Gheorghe va avea loc lansarea volumului /…/ în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii maghiare care se sărbătoreşte pe 23 ianuarie. La acest eveniment va fi prezentă şi Ecaterina Szabó./ilixandru/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 ianuarie