S-a încheiat şedinţa Comitetului Executiv al PSD

S-a încheiat şedinţa Comitetului Executiv al PSD, unde s-a discutat despre viitorul program de guvernare. Intrăm în legătură cu reporterul RRA Angela Matei, care se află la sediul PSD. Bună seara, Angela!

Reporter: Bună seara.

Realizator: Ce decizii s-au luat astăzi?

Reporter: Social-democraţii au decis ca, în termen de două săptămâni, să fie prezentat un proiect de modificare a Legii achiziţiilor publice, astfel încât să fie simplificate procedurile care blochează în prezent investiţiile. O altă măsură care va fi luată imediat după instalarea noului cabinet va fi o ordonanţă de urgenţă prin care va fi amânat până la 1 martie termenul de depunere a Declaraţiei 600.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat că se ţine, astfel, cont şi de mesajul celor care au protestat. Până vineri, când va avea loc o nou şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, social-democraţii pot veni şi cu alte propuneri care să fie cuprinse în programul de guvernare cu care premierul desemnat Viorica Dăncilă va cere Parlamentului votul de învestire.

Tot vineri, CEx-ul va stabili prin vot şi componenţa viitorului cabinet. Ca şi procedură, s-a decis ca fiecare membru să poată face propuneri pentru oricare dintre portofolii, iar nominalizările respective să fie supuse la vot. Liderul PSD nu a dorit să facă mai multe precizări, a spus doar că vor continua discuţiile zilele următoare cu liderii filialelor şi cu ceilalţi membri ai Comitetului Executiv Naţional, iar vineri când se va da votul va fi anunţată şi echipa./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 ianuarie