DANAS: Bucureşti: O arhitectură frumoasă şi neobişnuită

Cu cele 2,4 milioane de locuitori ai săi,
Bucureştiul este a şasea capitală ca mărime din UE

Bucureştiul se află pe lista celor mai dorite destinaţii din România pentru turiştii străini, alături de litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Bucovina şi Maramureş. Deşi situată la câmpie, capitala României nu este complet plată, însă diferenţa de nivel nu depăşeşte 100 de metri. Râul Dâmboviţa împarte Bucureştiul în două părţi, iar din punct de vedere administrativ oraşul este împărţit în şase părţi, în timp ce partea rurală ar fi a şaptea parte.

Bucureştiul este cunoscut şi ca Parisul Balcanilor; oraşul este străbătut de două mari bulevarde, iar o mare parte a construcţiilor au fost construite de către arhitecţi străini, cel mai adesea francezi şi italieni. Arhitecţii au dezvoltat un stil similar cu cel francez, iar motivul este că majoritatea românilor avuţi de dinaintea comunismului era şcolită în Franţa. După sosirea comuniştilor la putere, tot mai multe clădiri au fost construite în stil ieftin şi uniform, dar Bucureştiul rămâne pe mai departe un oraş al parcurilor şi al unei arhitecturi frumoase. Clima Bucureştiului este una aspră, aproape că nu există primăvară şi toamnă; iernile sunt reci, cu vânt puternic, iar verile sunt fierbinţi şi uscate. Au fost descoperite urme de vieţuire datând încă din epoca de piatră, dar oraşul a fost fondat oficial în anul 1479.

Cele mai cunoscute clădiri sunt cea a Parlamentului (a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon), Palatul de Justiţie, Ateneul, Banca Naţională, Palatul Cotroceni, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Regal şi multe altele, inclusiv peste 100 de muzee.

Perioada de aur a Bucureştiului a fost cea dintre cele două războaie mondiale; oraşul a fost puternic bombardat de către Aliaţi în al doilea război. Următoarea nenorocire care s-a abătut asupra Bucureştiului a fost cutremurul din 1977, când şi-au pierdut viaţa 1.500 de persoane şi s-au prăbuşit numeroase clădiri. Încă un cutremur s-a produs în anul 1990, dar daunele au fost mult mai mici. Oraşul a mai fost afectat în timpul Revoluţiei din anul 1989.

Ca o mare capitală ce este, Bucureştiul are o reţea de transport public bine dezvoltată. Prin oraş circulă autobuze, troleibuze, tramvaie, dar cel mai important mijloc de transport este metroul, cu patru linii.

Oraşul este un adevărat nod de transport al României. Sunt trei mari gări de cale ferată, iar în partea de nord se află două aeroporturi internaţionale: aeroportul „Henri Coandă”, fost Otopeni, şi aeroportul „Aurel Vlaicu”, fost Băneasa./rlambru/abuzoian

(Corespondenţă de la Bucureşti semnată N.D.)

http://www.danas.rs/zivot.1140.html?news_id=368552&title=Bukure%C5%A1t%3a+Neobi%C4%8Dna+i+lepa+arhitektura

DANAS (Serbia), 22 ianuarie 2018