Specialiştii din Ministerul de Finanţe lucrează la o formă simplificată a Formularului 600

Specialiştii din Ministerul Finanţelor lucrează la o formă simplificată a Formularului 600, după ce în şedinţa de guvern de ieri s-a decis amânarea termenului de depunere a acestuia. Potrivit noului ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, prezent astăzi la Tulcea, contribuabilii care au obţinut venituri din activităţi independente vor putea depune acest formular simplificat până cel târziu pe15 aprilie.

Eugen Teodorovici: Domnul ministru a decis amânarea termenului de depunere a acestui Formular 600 până pe 15 aprilie. Atâta timp cât s-a prelungit acest termen, nu mai trebuie să depună contribuabilii un astfel de formular. Chiar am avut dimineaţă o întânlire cu tot personalul structurii fiscale din teritoriu, din Tulcea, şi chiar la intrare e pus un afiş foarte mare: „S-a amânat depunerea lui până la data de 15 aprilie” şi chiar semnătura mea: „Eugen Teodorovici, ministru de finanţe”. Noi spunem că va fi o formă mult simplificată a acestui formular.

Realizator: Ministrul Finanţelor a mai anunţat că persoanele care ar fi trebuit să depună Formularul 600 până ieri vor fi considerate asigurate până pe 15 aprilie. Eugen Teodorovici nu a precizat însă cum se vor încasa obligaţiile fiscale datorate de acestea – transmite corespondentul nostru Irinel Călin./mnecula/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 februarie