2018. február 2

George Maior, Románia amerikai nagykövet a SRI tevékenységét ellenörző parlamenti bizottság elnökével találkozott

George Maior, Románia amerikai nagykövet pénteken, a parlamentben megbeszélést folytatott Claudiu Mandaval, a Román Hirszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenörző parlamenti bizottság elnökével arról, hogy a bizottság milyen  formában hivhatja meg hivatalosan meghallgatásra, mint a SRI volt igazgatóját.A találkozó végén George Maior kijelentette: „Valamennyiünk érdeke, hogy bizonyos aspektusokat tisztázzunk. Bármelyik bizottság meghivására mindig is válaszoltam és remélem, hogy mielőbb lezárjuk ezt a kérdést is”. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 02.02)

A romániai ingatlan piac az idén is megőrzi növekvő tendenciáját

A szakemberek szerint az idén enyhén növekednek a lakóházak és apartmanok ára, de nem annyira mint az utóbbi két-három évben. A gazdasági növekedés prognózisa pozitiv, ösztönző hatású, mig az „Első Ház” program érvényességét meghosszabitották, tájékoztatott Doru Niţă ingatlanügynök. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 02.02)

Galacon megkezdődött a Diákok Országos Tanácsának ülésszaka

Pénteken, Galacon megkezdődött  a Diákok Országos Tanácsának három napos ülésszaka, amelyen mintegy 100 önkormányzati képviselő vesz részt.A diákok a romániai oktatási rendszerrel kapcsolatos témákat vitatnak meg, köztük a tankönyvek helyzetét, az iskolák felszerelését és a tanulmányi ösztöndijak megadásának feltételeit.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 02.02)

Jászvásárt az Év Városának nyilvánitották az IT-ipara fejlesztésének elismeréseként

A Lengyelországban szervezett megmérettetésen több mint 170 közép-kelet-európai versenyző vett részt. A versenyen a romániai Jászvásár nyerte el az Év Városa kitűntetését, az IT-ipara fejlesztésében elért eredmények elismeréseként. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 02.02)

Rozália Gănciulescu