Sebastian Burneci, concert live la Sala Radio

Miercuri, 7 februarie, de la ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio va cânta în compania trompetistului de jazz Sebastian Burneci, care aduce la Sala Radio proiectul Unspoken, un experiment muzical unic în România, prin interferenţa între jazz şi muzica contemporană. La pupitrul dirijoral se va afla Simona Strungaru, iar alături de Sebastian Burneci vor urca pe scenă invitaţii săi, instrumentişti originari din Bulgaria, nume cunoscute în lumea jazz-ului internaţional: Teodor Petkov – pian, Mihail Ivanov – contrabas, şi Borislav Petrov – tobe.

Trompetist şi solist al Big Band-ului Radio şi absolvent al Prince Claus Conservatoire din Olanda, Sebastian Burneci este membru activ în mai multe proiecte internaţionale de jazz. Derulează de 15 ani proiectulUnspoken, pe care îl defineşte „un experiment muzical şi social”, şi descrie colaborarea cu Simona Strungaru drept „cea mai intensă experienţă muzicală pe care am trăit-o până acum”.

Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare şi compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru are un profil muzical complex, iar în 2015 a lansat orchestra şi conceptul Simona Strungaru Symphonics, bazat pe muzică originală, cu orchestraţii semnate de autoare.

Teodor Petkov a studiat pianul pop şi jazzul, este profesor, a fost membru în mai multe trupe de jazz şi a susţinut numeroase concerte alături de muzicieni de renume ai genului.

Absolvent de jazz la Conservatorul din Amsterdam, contrabasistul Mihail Ivanov a concertat pe numeroase scene în compania unor trupe şi nume sonore ale jazului internaţional.

Compozitor şi toboşar specializat în jazz, Borislav Petrov a publicat un studiu despre ritmurile tradiţionale în muzica bulgară în prestigiosul Dutch Journal of Music Theory şi a făcut parte din mai multe proiecte experimentale de jazz contemporan.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

RADOR – 5 februarie