TVR şi SRR au semnat un protocol de colaborare

Doina Gradea, Director General Interimar al Societăţii Române de Televiziune şi Georgică Severin, Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, au semnat astăzi, 6 februarie, la sediul TVR, un acord cadru de colaborare între radioul şi televiziunea publice.

Obiectivele Protocolului vizează susținerea reciprocă a proiectelor editoriale și a programelor celor două instituţii, a unor campanii noncomerciale şi umanitare, realizarea în comun a unor evenimente cultural-artistice.

De asemenea, prin acest acord cele două instituţii își propun să-şi acorde sprijin în preluarea şi difuzarea  ştirilor si a corespondenţelor de interes.

Cu prilejul acestui eveniment, Doina Gradea, Director General Interimar al Societăţii Române de Televiziune a subliniat: „Acest protocol este foarte important atât pentru Televiziunea Română, cât şi pentru Societatea Română de Radio. În acest fel, asigurăm cadrul legal necesar pentru a colabora permanent, în cele mai bune condiții. Suntem tutelaţi de acelaşi for, Parlamentul României, de aceeaşi lege, Legea 41, avem acelaşi statut al jurnalistului, în mare parte aceleaşi proceduri, regulamente, este ceva firesc şi natural.”

De asemenea, Directorul General Interimar  a mai menționat că TVR intenţionează să colaboreze cu SRR pentru realizarea unor programe de televiziune în care să fie implicate resursele ambelor societăţi.

La rândul său, Georgică Severin a precizat că „încheierea protocolului de astăzi reprezintă formalizarea într-un document a unei colaborări care a existat în mod natural, în mod firesc,  pentru că ambele instituţii nu numai că funcţionează în baza aceloraşi legi, dar sunt singurele servicii care prin Constituţie au un rol esenţial în informarea şi educarea publicului. Probabil că îndeplinirea acestui rol de educare şi informare corectă ne face să nu fim întotdeauna primii în audienţe, dar în mod cert ne ajută să fim cei mai buni, cei mai obiectivi.”

Acest acord nu implică obligaţii financiare şi nu are caracter patrimonial.

În contextul discuţiilor prilejuite de semnarea protocolului, părţile au agreat ca pe viitor să fie discutate şi alte oportunităţi de colaborare în beneficiul mutual al SRTv şi SRR, dar mai ales al publicului din România.