Acord de cooperare între Radio România şi Radio-Televiziunea Slovacă, semnat la Bratislava

AcordBratislava2

Astăzi s-a semnat la Bratislava acordul de cooperare între Radio România şi Radio-Televiziunea Slovacă (RTVS). Din partea Societăţii Române de Radiodifuziune, acordul a fost semnat de Georgică Severin, Preşedinte Director General, iar din partea slovacă de către Jaroslav Rezník, Director General al Radio-Televiziunii Slovace.

Acordul de cooperare semnat între RTVS şi SRR prevede schimburi de jurnalişti şi dezvoltarea cooperării în domeniul producţiei de programe şi al arhivelor radio. Un articol special în cuprinsul acordului de cooperare este dedicat sprijinului emisiunii în limba slovacă, realizată şi difuzată de studioul teritorial Radio Timişoara şi adresată minorităţii slovace din România.

Primul acord bilateral între cele două instituţii a fost semnat în 1997 la Timişoara, iar de atunci relaţiile de cooperare între SRR şi RTVS au continuat neîntrerupt, materializându-se într-o serie de proiecte deosebite ca anvergură şi impact cultural.

La ceremonia de semnare a acordului bilateral, pe lângă reprezentanţii Radio România şi ai Radio-Televiziunii Slovace, a participat şi Steluţa Arhire, Ambasadorul României la Bratislava.

RADOR (8 februarie)

AcordBratislava3