Mesaj al fiicei inventatorului radioului, prinţesa Elettra Marconi, de Ziua Mondială a Radioului

Astăzi este Ziua Mondială a Radioului. Este cel de-al şaptelea an în care aceasta este marcată, data de 13 februarie fiind aleasă în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946. Tema ediţiei din acest an este „Radio şi Sport”. Corespondenta noastră în Italia, Elena Postelnicu, a stat de vorbă cu fiica inventatorului radioului, prinţesa Elettra Marconi:
Reporter: 13 februarie este o zi în care, sărbătorind radioul, se aminteşte şi de inventatorul său Guglielmo Marconi, despre care fiica sa, prinţesa Elettra Marconi, în vârstă de 88 de ani, povesteşte peste tot în lume.
Elettra Marconi: Este o zi foarte importantă, Ziua Internaţională a Radioului, inventat de Guglielmo Marconi, de tatăl meu. Să zicem că şi astăzi este la modă radioul, tinerii în mod special îmi spun asta, iar eu sunt foarte fericită. Mulţumesc, Radio România, că m-aţi sunat şi mi-aţi oferit ocazia de a vorbi în această zi mare a radioului despre tatăl meu, Guglielmo Marconi./ilixandru/dsirbu
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 februarie)