Persoanele care au cotizat mai puţin de 10 ani la bugetul de pensii vor beneficia de o pensie minimă garantată

Persoanele care au cotizat mai puţin de 10 ani la bugetul de pensii vor beneficia de o legislaţie proprie, prin care li se va acorda, în continuare, un tip de ajutor, cunoscut sub numele de pensie minimă garantată – a declarat, astăzi, la Parlament, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Cei care au stagii de cotizare mai mari de 10 ani, vor intra sub incidenţa legii pensiilor, care va fi supusă, în curând, dezbaterii publice – a precizat ministrul muncii.

Lia Olguţa Vasilescu: Neavând stagiul minim de cotizare de 10 ani, ei nici la ora actuală catalogaţi ca pensionari. Ne gândim şi la ei  ca dovadă faptul că anul trecut a crescut cu 30% pensia minim garantată. Anul acesta avem bugetată o creştere de încă 30% până la suma de 640 de lei, dar este foarte adevărat că vor trebui să beneficieze de o legislaţie proprie pentru că nu pot creşte pe punctul de pensie la fel ca toţi ceilalţi pensionari care sigur că vor trebui să aibă pensii mai mari pentru că au cotizat mai mult.

Realizator: Olguţa Vasilescu a mai spus că moţiunea simplă, iniţiată de liberali împotriva sa, îi va servi de tribună, de la care va spune ce a făcut de când a preluat conducerea acestui minister./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 februarie