Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, şi cel interimar al Chişinăului, Silvia Radu, au semnat un acord de colaborare

O săptămână a culturii de la Chişinău în Bucureşti şi una a teatrelor din Bucureşti la Chişinău urmează să fie organizate în cele două Capitale, ca parte a programului concret de colaborare semnat, azi, la Bucureşti, de primarul general, Gabriela Firea, şi cel interimar al Chişinăului, Silvia Radu. După cum transmite reporterul RRA Atena Teognoste, programul se va derula pe trei coordonate – cultură, educaţie şi sănătate. Gabriela Firea a promis donaţii de carte către Biblioteca Municipiului Chişinău, două autobuze pentru înfiinţarea unui traseu cultural în capitala Moldovei, tabere pentru copiii olimpici, dar şi posibilitatea unor stagii şi programe de pregătire în domeniul medical.
Gabriela Firea: Aşa cum ştiţi, Primăria Capitalei are în administrare 19 spitale şi ne dorim ca în aceste spitale ale Municipiului Bucureşti rezidenţii de la Chişinău să poată să participe la programe de internship, iar medicii de la Chişinău, eventual managerii de spitale, să poată participa la programe de instruire aici, în Bucureşti, la spitalele noastre.
Realizator: Gabriela Firea a mai anunţat că Primăria Capitalei va acorda sprijin municipalităţii Chişinăului pentru lucrările de consolidare şi renovare a două importante clădiri din Capitala Moldovei, Maternitatea Nr. 1 şi sediul Liceului „Mihai Eminescu”. Primarul interimar Silvia Radu a subliniat buna colaborare la nivel guvernamental dintre România şi Republica Moldova, amintind de sprijinul acordat şcolilor şi grădiniţelor sau serviciului de urgenţă de peste Prut, şi a precizat că speră la o astfel de relaţie şi între cele două Capitale, referindu-se inclusiv la posibile proiecte de dezvoltare.
Silvia Radu: Mă adresez direct investitorilor din România, şi în mod special celor din Bucureşti, să îndrăznească să vină la Chişinău, avem nevoie de proiecte investiţionale şi avem planificate proiecte mari, atât în infrastrucură, cât şi în dezvoltarea economică a urbei, iar administraţia Chişinăului va fi întotdeauna deschisă şi va susţine toţi investitorii de bună-credinţă care vor dori să investească în municipiul Chişinău./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 februarie