ASKA NEWS: România, la târgul BIT din Milano: tradiţie, artizanat şi tehnologie

Un spaţiu expoziţional de 100 de metri pătraţi, în care fragmente de istorie se împletesc cu tehnologiile avansate, măiestria artizanilor locali şi aromele tradiţionale: România şi-a prezentat, astfel, oferta sa turistică în cadrul târgului BIT din Milano, între 11 şi 13 februarie 2018. Alături de Ministerul Turismului, standul i-a găzduit şi pe liderii Consiliilor Judeţene Bihor (în nord-vestul României) şi Suceava (în nord-estul ţării), primăriile din Oradea şi Timişoara – capitala culturală europeană în 2021, operatori turistici, companii aeriene şi structuri de cazare.

Vizita ambasadorului României în Italia, George Bologan, la standul României de la BIT Milano, arată rolul cheie al turismului în cadrul cooperării economice bilaterale. A treia ţară de origine a turiştilor străini în România, Italia a înregistrat un interes în creştere faţă de oportunităţile oferite de teritoriul român, cu peste 240.000 de turişti care au vizitat ţara în 2017, în creştere faţă de anul precedent. În special, interesul turiştilor italieni este stârnit de capitala Bucureşti şi principalele oraşe din Transilvania, unde se poate ajunge uşor graţie numeroaselor rute aeriene.

În intervenţia sa, ambasadorul român i-a mulţumit ministrului român Trif pentru implicare şi invitaţie, subliniind că BIT Milano este o oportunitate pentru dezvoltarea proiectelor de business, dar şi pentru a reflecta asupra importanţei mobilităţii umane. Vizitarea ţărilor, cunoaşterea culturii şi spiritualităţii diferitelor popoare este o particularitate a turismului, care reflectă voinţa omului de a călători şi de a explora frumuseţile naturii. În acest context, participanţii au fost invitaţi să viziteze şi să descopere România.

Ministerul Turismului din România a participat la toate ediţiile târgului BIT Milano, încă din 1980. Anul acesta, România a prezentat o machetă în miniatură a cetăţii de la Alba Iulia, oraş unde, acum 100 de ani a fost proclamată unirea României; posibilitatea de a vizita în realitate virtuală patrimoniul cultural al Sucevei; pictura ouălelor de Paşte şi posibilitatea de a descoperi aromele tradiţionale româneşti.

ASKA NEWS (Italia) – 14 februarie 2018

Traducerea: Oana Avram