Guvernul a aprobat programe pentru înzestrarea Armatei, dar şi ajutoare pentru agricultori

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, programe pentru înzestrarea Armatei, dar şi ajutoare pentru agricultori. Redactorul RRA Petruţa Obrejan vine cu detalii.
Reporter: Guvernul a aprobat, astăzi, procedura specifică programului de înzestrare a Armatei Române cu corvete multifuncţionale, a declarat purtătorul de cuvânt Nelu Barbu. Astfel, prima corvetă va fi construită şi dotată în maximum trei ani de la semnarea primului contract subsecvent.
Nelu Barbu: Prin acest acest act normativ, practic, guvernul stabileşte condiţiile şi procedurile de parcurs, în vederea atribuirii unui acord-cadru şi a unor contracte subsecvente aferent sau contract multianual de funrizare a patru corvete, construite şi dotate la un şantier naval din România, precum şi a suportului logistic iniţial.
Reporter: Tot astăzi a fost introdusă şi obligativitatea modernizării fregatelor tip T22R, aflate în dotarea navelor române. un alt proiect de lege adoptat în şedinţă vizează achiziţia sistemului HIMARS.
Nelu Barbu: Prin acest document, vorbim despre achiziţionarea a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniţie, elemente de comandă control, senzor, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 februarie