Guvernul va aloca 56 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor de stat destinate crescătorilor de animale

Guvernul va aloca, anul acesta, 56 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor de stat destinate crescătorilor de animale. Hotărârea a fost aprobată în şedinţa de astăzi a executivului. Ministerul Agriculturii precizează, într-un comunicat, că la 1 ianuarie 2018 au intrat în vigoare modificări legislative privind atestatul de producător agricol, iar primăriile care nu sunt încă în posesia acestor documente au posibilitatea de a elibera adeverinţe în acest sens. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu, a explicat în ce constă schema de ajutor pentru fermieri.
Nelu Barbu: Se introduce posibilitatea de a mări cuantumul plăţii pentru tinerii fermieri, de la 25 la 50% din cuantumul pe hectar al schemei de plată unică pe suprafaţă. Şi însă o chestiune: o facilitare a accesului tinerilor fermieri la plata pentru tinerii fermieri pe o perioadă completă de cinci ani de plată, în cazul în care aceştia nu au solicitat sprijin imediat după stabilire.
Realizator: Tot astăzi, guvernul a aprobat procedura de înzestrare a Armatei Române cu corvete multifuncţionale. Prima corvetă va fi construită şi dotată în maximum trei ani de la semnarea primului contract subsecvent, a precizat purtătorul de cuvânt al executivului./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 februarie