Semifinala selecţiei naţionale pentru Eurovision are loc în această seară la Sighişoara

Realizator: Ultima semifinală a selecţiei naţionale pentru Eurovision are loc în această seară la Sighişoara. După premiera de săptămâna trecută, când spectacolul s-a desfăşurat în Salina de la Turda, organizatorii promit un spectacol de lumini şi grafică într-un spaţiu inedit, pe scena unde, în urmă cu aproape nouă decenii, George Enescu susţinea un concert memorabil. Din cele 12 piese care vor intra diseară în concurs, juriul va alege şi de această dată trei melodii care se vor califica în marea finală, de duminica viitoare, de la Bucureşti.
Reporter: Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri, dar până aici munc a fost solicitantă, mai ales când vine vorba despre transformarea sălii de spectacole „Mihai Eminescu”, spune regizorul şi co-producătorul seminfinalei Eurovision 2018 de la Sighişoara, Dan Manoliu.
Dan Manoliu: Când am ajuns aici şi am văzut oraşul, am zis „Wow, nu se poate!”. Bine, când am văzut sala, am zis, „Au, nu se poate!”, pentru că e cea mai mică sală din istoria acestui Eurovision. După aceea a devenit un pariu pentru toţi cei care lucrăm la acest Eurovision să demonstrăm că se poate. O să vedeţi o sală care o să semene cu Polivalenta din Bucureşti, adică incredibil ce poate face o lentilă, nişte lumini foarte bine puse, adică va fi cel mai mareshow Eurovision din cele cinci.
Reporter: Evenimentul va fi prezentat ca şi cele patru care au avut loc până acum, de Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu. Dacă Cezar este la prima vizită la Sighişoara, Diana s-a îndrăgostit de mult de oraşul cetatte.
Diana Dumitrescu: I-aş invita pe toţi să viziteze Sighişoara, pentru că merită. Mă bucur foarte mult că m-am întors acum, iarna, să văd şi altfel, iar cetatea române frumoasă pe orice anotimp.
Reporter: Organizarea seminfinalei Eurovision 2018 la Sighişoara a rămas fidelă motto-ului „Eurovision uneşte România” şi a coagulat eforturile echipei TVR cu cele ale autorităţilor publice locale şi a micilor întreprinzători din zonă. Seria semifinalelor Eurovision din România se încheie cu show-ul de la Sighişoara şi va fi transmis în direct la TVR1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova, precum şi pe TVR Plus, de la ora 21:00./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 februarie)