Spectacolul de dans contemporan ”Keep it real”, regia: Sergiu Matiș, 22 februarie 2018, ora 20:30, Kelim Choreography Center

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Kelim Choreography Center, vă invită la spectacolul de dans contemporan ”Keep it real”, în regia lui Sergiu Matiș.

Evenimentul va avea loc în data de 22 februarie 2018, ora 20:30, la Kelim Choreography Center (str. Itzhak Nefkha colț cu str. HaKomemiyut, Bat Yam).

Bilete: http://kelim.tagonet-ltd.com/show.php?id=4753

”Keep it real” (spectacol de dans contemporan, durata: 60 minute)

Cu: Maria Walser, Corey Scott-Gilbert, Sergiu Matiș

Dramaturgie: Mila Pavicevic

Regia: Sergiu Matiș

Produs de: HZT Berlin, Studienstiftung des deutschen Volkes, Uferstudios Berlin, Life Long Burning

Sinopsis: ”Keep it real” este dansat de cyborgi, zombi, corpuri alienate și animate. Aceste corpuri strâmbe sunt aduse în sfera vizibilului, dezvăluind dinamica pervertită a mecanismului capitalist și punând la îndoială ceea ce este considerat ca acțiune politică.

Când îmi port costumul la un protest, mă întreb dacă nu cumva va începe să mă sufoce… Oare pantofii Adidas îmi vor face necazuri?“ (Sergiu Matiș)

„‘Keep it real’ este o lucrare inteligentă, plăcut de urmărit, chiar dacă nu toate părțile privind viziunea critică asupra capitalismului au primit destul spațiu de expunere. Și totuși e bine așa –  nu totul trebuie să fie prezentat într-o singură secvență. Cu siguranță că ne putem aștepta la multe alte performances notabile de la Sergiu Matiș și dansatorii săi…” (extras din cronica realizată de Laura U. Marks pentru ”mind the __ GAP* ? *generally advanced performance”).

Sergiu Matiș, născut la Cluj-Napoca, România, și-a început cariera profesională la Tanztheater Nürnberg. Din 2008 locuiește în Berlin și colaborează cu artiștii Colette Sadler, Yossi Berg, Philip Bergmann, Daniel Kok și Jee-Ae Lim. Dansează și colaborează la mai multe coregrafii de Sasha Waltz & Guests (Dialoge: Neues Museum and MAXXI, Continu, Matsukaze, și Sacre). În anul 2014 a absolvit masteratul Solo / Dance / Authoring (SODA) la HZT Berlin și a primit o bursă de la Fundația Națională Academică Germană. Coproducțiile sale (Human Nature, Landing, ThreeDoors. Search, 89. Grenzenlos, Ending-dong, doom room, Duet, Keep it real, Explicit Content) sunt prezentate pe plan internațional.

Kelim Chorepgraphy Center (http://kelim.org.il/?lang=en) este una dintre cele mai inovative și moderne instituții de profil din Israel. Ca parte a unui program recent de rezidențe artistice internaționale derulat de instituție, coregrafi străini sunt invitați lunar să prezinte spectacole și să susțină master classes pentru publicul larg, precum și pentru artiști israelieni și studenți în domeniul dansului contemporan.