Premierul Viorica Dăncilă va prezenta priorităţile României înalţilor oficiali europeni

Premierul Viorica Dăncilă se află la Bruxelles, într-o primă vizită oficială de la numirea în fruntea guvernului. Ea va avea, astăzi şi mâine, o serie de întrevederi cu înalţi oficiali europeni, cărora le va prezenta priorităţile României pentru perioada următoare.

Reporter: Petruţa Obrejan – Atunci când se vorbeşte de viitorul Europei, când se creionează politicile importante  la nivel comunitar, fie că este vorba de politica de coeziune sau de cea agricolă, este important ca România să fie la masa discuţiilor – spunea premierul Viorica Dăncilă. În acest sens, o relaţie mai activă bazată pe corectitudine şi transparenţă cu principalele instituţii europene ar aduce doar beneficii, astfel că un prim pas este chiar această vizită de două zile la Bruxelles – mai spunea premierul.

Viorica Dăncilă: Vom accentua pe dimensiunea europeană a guvernării. Vom încerca să participăm activ la discuţiile privind viitorul economic şi, nu în ultimul rând, vom trata cu atenţie deosebită şi ne vom mobiliza pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene.

Reporter: Unul dintre cele mai importante subiecte din cadrul întrevederilor programate pe parcursul zilei de astăzi şi de mâine cu preşedinţii Comisiei Europene, Consiliului şi Parlamentului European va fi cel legat de modificările aduse legilor justiţiei, care au creat îngrijorări la Bruxelles, îngrijorări care ar fi putut fi eliminate – mai spunea premierul – dacă ministrul justiţiei, Tudorel Toader, ar fi fost lăsat să vorbească în cadrul recentei dezbateri din cadrul Parlamentului European./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 februarie