Un român angajat la o fermă din provincia siciliană Ragusa, snopit în bătaie de patronul său

Un român angajat la o fermă din provincia siciliană Ragusa a fost snopit în bătaie de patronul său, după ce a furat o butelie de gaz pentru a se încălzi. Potrivit corespondentului Radio România, Elena Postelnicu, proprietarul fermei, un politician local, era în atenţia autorităţilor pentru cazuri de exploatare a forţei de muncă.
Corespondență din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – Poliția l-a arestat pe Rosario Dezio, în vârstă de 41 de ani, proprietarul fermei și consilier municipal din partea Partidului Democrat, formațiunea aflată la guvernare. Italianul se află, în prezent, în arest la domiciliu, cu acuzația de sechestrare de persoană, vătămare corporală gravă și uz ilegal de armă. Ferma sa era deja cunoscută de autorități, deoarece a fost subiectul unor controale împotriva exploatării forței de muncă. Victima a suferit diferite fracturi și leziuni care se vor vindeca, potrivit medicilor, în minim 45 de zile, dacă nu apar complicații. Și alți doi cetățeni români au fost bătuți, însă nu atât de grav. Vittoria este teritoriul cunoscut și pentru zecile de românce violate și exploatate, zonă în care în ultimii doi ani autoritățile române de la Catania, Roma și București s-au deplasat de nenumărate ori pentru a sta de vorbă cu autoritățile și responsabilii din provincia Ragusa.
Realizator: Corespondentul în Italia adaugă că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi-a exprimat regretul faţă de incidentele violente din Ragusa. Ministerul informează, într-un comunicat, că are în vedere urgentarea procedurilor de înfiinţare a unui centru de asistenţă, unde persoanele din sudul Italiei, vulnerabile la trafic şi exploatare prin muncă, pot beneficia de servicii juridice, informare şi consiliere./fdoman/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 februarie)