Vizită a grupului “Sistema italia” La Timişoara

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a efectuat în zilele de ieri şi astăzi o vizită de lucru la Timişoara, unde s-a întâlnit, împreună cu ceilalţi actori ai grupului “Sistema Italia” (Agenţia ICE, Camera de Comerţ italiană pentru România, Confindustria România şi Institutul italian de Cultură), cu reprezentanţii instituţiilor locale şi comunitatea italiană prezentă în zonă.

Vizita grupului “Sistema Italia” a început cu întâlnirea, în dimineaţa zilei de ieri, la Universitatea de Vest, cu Rectorul Marilen Pirtea şi cu şefa Catedrei de limbă italiană din cadrul Universităţii, doamna Profesor Mirela Boncea. A urmat întâlnirea la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” cu rectorul Marius Raica. Actorii grupului “Sistema Italia” s-au întâlnit apoi la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Timiş cu doamna Director General  Florica Chiriţă şi au vizitat sediile societăţilor italiene Cottontex (ce activează în producţia de echipament sportiv), Euroccoper (societate de servicii logistice) TELCO şi Tempini. La sfârşitul zilei, Ambasadorul Giungi şi actorii grupului “Sistema Italia” s-au întâlnit cu reprezentanţii oamenilor de afaceri italieni şi ai comunităţii italiene din Timişoara.

În cursul zilei de astăzi Ambasadorul Giungi s-a întâlnit la sediul Inspectoratului Şcolar al judeţului  Timiş cu Directoarea Aura Danielescu în prezenţa Directorului Liceului “J.L. Calderon” cu secţii de predare în limba italiană, prof. Dan Ionici. Apoi Ambasadorul Giungi a avut întâlniri cu Autorităţile locale, mai exact cu Prefectul Eva Andreas, cu Vice Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Traian Stancu şi cu Primarul municipiului Timişoara Nicolae Robu, cu care a discutat despre prezenţa italiană în zona Timişoarei şi despre îmbunătăţirea ulterioară a relaţiilor dintre comunitatea italiană bine integrată şi realitatea locală.

La sfârşit Ambasadorul Giungi s-a întâlnit la sediul Asociaţiei “Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021” cu Doamna Preşedinte Simona Neumann.