Şcolile din capitală vor fi închise luni şi marţi

Şcolile din capitală vor fi închise mâine şi poimâine – a anunţat, primarul general Gabriela Firea, la Comandamentul de Iarnă, convocat la Primăria Capitalei. Ea a precizat că această perioadă ar putea să fie extinsă.

Gabriela Firea: Eu prefer să venim întotdeauna cu măsuri de prevenţie. Prefer să se spună că am fost uşor prea alertaţi decât să numărăm victime. Încă o dată afirm: copiii, în primul rând, nu merg toţi către unităţile şcolare cu maşina mică a părinţilor; cei mai mulţi merg ori pe jos, unii chiar distanţe mari, ori cu mijloacele de transport în comun. Vă puteţi imagina cam ce situaţie va fi mâine pe la prânz, marţi dimineaţă, marţi după-amiază cu aceşti copii, unii dintre ei mici, lăsaţi în ger, în viscol, în zăpadă. Eu una, şi ca primar, şi ca părinte, am fost de acord, în cadrul acestui comitet, Prefectură, Primărie, ANM, Inspectorat Şcolar General să luăm această măsură, urmând ca, tot împreună, să decidem şi pentru zilele următoare, dacă va fi cazul.

Realizator: Gabriela Firea le-a solicitat instituţiilor abilitate măsuri urgente pentru a putea interveni rapid în caz de avarii la reţeaua de termoficare, electricitate şi gaze – ne-a transmis reporterul RRA Atena Teognoste./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 februarie