Vizită a şefului Statului Major General al Armatei Poloniei în România

Şeful Statului Major General al Forţelor Armate Poloneze, general-locotenent Leszek Surawski, s-a întâlnit astăzi la Bucureşti cu omologul său român, generalul Nicolae Ciucă, şi a fost primit de secretarul de stat în MApN Mircea Duşa. Potrivit unui comunicat al MApN, discuţiile dintre oficialul guvernamental român şi generalul polonez au vizat evoluţia situaţiei de securitate din regiune şi stadiul relaţiilor bilaterale, prilej cu care Mircea Duşa a evidenţiat reuşita României şi Poloniei în a focaliza atentia aliaţilor asupra flancului estic al NATO.

La rândul său, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, a dezbătut în cadrul convorbirii cu omologul polonez teme legate de consolidarea colaborării bilaterale în domeniile politico-militar, al exerciţiilor comune de instruire, învăţământului militar şi al programelor de înzestrare.

Potrivit MApN, Armata României este prezentă în Polonia cu un detaşament de apărare antiaeriană ca parte componentă a grupului de luptă NATO condus de către SUA, iar Polonia participă cu un detaşament în compunerea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova./lazard/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 februarie