Se primesc cereri pentru acordarea subvenţiilor în agricultură

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură primeşte, începând de astăzi, cererile fermierilor pentru acordarea subvenţiilor din acest an. Ultima zi de depunere a solicitărilor este 15 mai, iar ministrul agriculturii, Petre Daea, spune că termenul nu va fi prelungit. După cum a anunţat demnitarul ieri într-o conferinţă, efortul bugetar se ridică la peste 2 miliarde şi jumătate de euro. Daniela Mănuţă relatează.
Reporter: Ministrul agriculturii, Petre Daea, a solicitat fermierilor să depună cererile de plată până la 15 mai. Cei care nu fac acest lucru riscă să rămână fară subvenţii.
Petre Daea: Un minut nu se va prelungi, pentru că această perioadă practic reglează toate celelalte care urmează, şi anume, controlul şi, apoi, operaţiunea de declanşare din data de 16 octombrie 2018 a avansurilor pentru fermieri. Procedând aşa avem de câştigat toţi.
Reporter: În cadrul conferinţei, Petre Daea a vorbit şi despre Programul Tomate 2018, precizând că au fost depuse zece mii de cereri din partea fermierilor pentru obţinerea subvenţiei cu ajutorul căreia pot asigura producţie de roşii pe piaţă şi în extrasezon. Ministrul a mai spus că peste 32 de mii de beneficiari s-au înscris în programul de subvenţionare a lânii, din care au rezultat, din cantităţile declarate, peste 23 de tone de lână. În zece judeţe din ţară sunt funcţionale 22 de centre de colectare a lânii – a mai spus Petre Daea./rduinu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 martie