Vremea este încălzire uşoară şi, de luni, temperaturile se vor apropia de valorile normale pentru început de martie

Vremea este încălzire uşoară şi, de luni, temperaturile se vor apropia de valorile normale pentru început de martie. Vor mai fi însă precipitaţii în majoritatea regiunilor, cu risc de polei noaptea şi dimineaţa. Meteorologul Oana Catrina cu prognoza pentru primele două zile ale săptămânii viitoare:

Oana Catrina: În prima zi a săptămânii, vremea va fi în încălzire, în cea mai mare parte a ţării, astfel că în orele amiezii se vor înregistra temperaturi cuprinse la scara întregii ţări între minus 1 şi 8 grade, în timp ce pe parcursul nopţii, acestea se vor încadra, în general, între minus 8 şi 2 grade Celsius. Seara şi noaptea, nebulozitatea va cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare la munte şi în Oltenia şi, izolat, vor fi condiţii de polei.

În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. În a doua zi a săptămânii, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale ale datei în partea de vest, de nord-vest, în centrul şi în zona litoralului şi în continuare mai coborâte decât norme în restul zonelor. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse, temporar, se vor semnala precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare la munte, în special în sud-vest şi în zonele deluroare şi predominant sub formă de ploaie în rest. Izolat, se va depune polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 şi 5 grade./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie