INDEX: A fost stabilit care este oraşul cu cele mai rele condiţii de locuit din România – Alexandria

Potrivit unui sondaj întocmit de portalul imobiliar Storia.ro, citat de Maszol.ro, oraşul în care se poate trăi cel mai acceptabil este Braşovul, iar drept oraşul cel mai urât este considerat Alexandria.

Chestionarul întocmit a fost orânduit ţinând seama de condiţiile de trai, siguranţă, curăţenie, nivelul poluării fonice, respectiv de condiţiile de transport şi a fost completat de 258.948 de persoane.

Primele patru poziţii ale oraşelor în care se poate trăi cel mai bine au fost ocupate după Braşov de Oradea, Cluj-Napoca şi respectiv Sibiu. Pe locul al cincilea se află deja un oraş de dincolo de Carpaţi: Piteşti. Pe ultimele locuri se află Alexandria, precedată de Focşani, Brăila şi Călăraşi.

Oraşele Braşov, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu şi Sfântu Gheorghe sunt cele în care există condiţiile cele mai bune în privinţa siguranţei publice. Cei mai mulţumiţi de cheltuielile necesare pentru trai sunt locuitorii din Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu şi Piteşti, iar cei din Braşov, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc sunt cei mai mulţumiţi de starea curăţeniei. Potrivit sondajului, cel mai murdar oraş este Alexandria, urmată de Satu Mare, Brăila, Călăraşi şi Reşiţa. În privinţa nivelului de poluare fonică tot Alexandria este prima, urmată de Suceava, Buzău, Călăraşi şi Bacău. Braşovul a devenit din nou oraşul cel mai liniştit, fiind urmat de Sibiu, Miercurea Ciuc şi Cluj-Napoca.

Locuitorii din Alexandria consideră că traiul de zi cu zi este extrem de scump, la fel sunt mari şi cheltuielile pentru întreţinerea locuinţelor, cheltuielile pentru transport şi recreere, respectiv preţurile pentru produsele alimentare. Surpriza a constituit-o Bucureştiul, situându-se abia pe poziţia 17.(HH)

Traducerea: Imola Stănescu

INDEX (Ungaria), 2 martie 2018