Modificări aduse la Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Deputaţii din Comisia pentru muncă au dezbătut în această seară modificările aduse la legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Preşedintele comisiei, social-democratul Adrian Solomon a spus că aceste modificări vin să corecteze toate nedreptăţile apărute ca urmare a transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, dar şi a plafonării grilei de salariu.
Adrian Solomon: S-au mărit grilele pe anumite domenii, astfel încât /…/ să nu mai iasă din grilă şi să piardă la salariu. Sunt câteva funcţii de director care erau foarte mari şi nu am putut să le mărim, managerii de spitale vor fi fericiţi pentru că nu vor mai putea spune că vor avea salariu ca manageri mai mic decât salariul directorului medical. Am scos din lege în primul rând sintagma „unităţi sanitare publice”, astfel încât să se aplice măririle de la 1 martie pentru tot personalul medical, inclusiv asistentele şi medicii din şcoli, din centrele de expertiză, de la casele de pensii, ş.a.m.d. Am rezolvat şi problema ambulanţierilor şi şoferilor de ambulanţă, pentru că şoferul participă activ la resuscitare, la căratul tărgii, ş.a.m.d.
Realizator: Proiectul, împreună cu amendamentele va fi dezbătut mâine în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional – ne-a informat redactorul nostru Mugur Mihăiţă./menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 martie)