Bucureştiul se pregăteşte pentru Campionatul European de Fotbal

În România, Bucureştiul se pregăteşte să găzduiască mai multe meciuri de la Campionatul European de Fotbal de peste doi ani. Este vorba de trei partide din faza grupelor şi una din optimile de finală, iar pentru desfăşurarea lor urmează să fie reabilitate patru arene: Steaua, Arcul de Triumf, Giuleşti şi Dinamo. Vicepremierul Paul Stănescu a afirmat astăzi că nu se poate face performanţă sportivă fără o infrastructură adecvată. În plus, a mai spus el, Campionatul Europen de Fotbal va fi un bun prilej pentru atragerea de turişti şi investitori.
Paul Stănescu: Acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru Bucureşti, pentru România în general, de a atrage atât investitori, cât şi turişti. În plus, realizarea celor patru stadioane va ridica Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă egal cu al marilor oraşe europene. Nu în ultimul rând, capitala noastră va avea capacitatea organizării de evenimente sportive importante, precum campionate europene de fotbal, pentru tineret, pentru juniori, fotbal feminin, competiţii de rugby la cel mai înalt nivel european.
Realizator: Vicepremierul Paul Stănescu a mai spus că prima delegaţie UEFA va veni în ţara noastră în iulie anul viitor, iar birourile permanente ale organizatorilor vor fi deschise în ianuarie 2020. El a admis că sunt unele probleme cu Stadionul Dinamo. La rândul său, consilierul onorific al premierului, Gică Popescu, a anunţat că în această lună vor fi mai multe întâlniri cu instituţiile implicate în acest proiect şi că va fi elaborată o agendă de lucru care trebuie respectată în perioada următoare, ne-a transmis redactorul nostru Petruţa Obrejan./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 martie