Radio România Cultural la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig

Jurnaliştii Radio România Cultural Adela Greceanu şi Matei Martin vor transmite în direct de la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig ediţii speciale ale emisiunilor Timpul prezent, pe 14, 15 şi 16 martie, de la ora 18:30, şi Revista literară radio, pe 18 martie, de la ora 12:00.

România este anul acesta invitat de onoare la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig, care se va desfăşura în perioada 15-18 martie. Leipziger Buchmesse este cel mai vechi şi unul dintre cele mai importante târguri de carte din Europa.

Zoom in România este motto-ul sub care se vor desfăşura peste 50 de evenimente avându-i în centru pe autorii români, la standul României, în alte spaţii dedicate lecturilor şi dezbaterilor din târg precum şi în câteva spaţii din oraş.

Autori deja cunoscuţi de publicul german cum sunt Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Nora Iuga, Filip Florian, dar şi autori mai tineri, precum Lavinia Branişte, Bogdan-Alexandru Stănescu, Ioana Nicolaie, Teodor Dună vor participa la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig.

Prezenţa României la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig, în calitate de invitat de onoare anul acesta, este organizată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în colaborare cu Ambasada României în Germania şi Institutul Cultural Român de la Berlin. De asemenea, Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii, a finanţat zeci de traduceri din literatura română în limba germană, apărute pentru acest eveniment.

RADOR (14 martie)