THE NEW YORK TIMES: Premierul român felicită minoritatea maghiară pe fondul tensiunilor

THE NEW YORK TIMES (SUA), 15 martie 2018 (AP) – Premierul României a transmis felicitări ungurilor din țară, într-un moment în care ei aniversează revoluția de la 1848 împotriva regimului habsburgic și cer mai multă autonomie.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că: „România promovează ideea europeană de «unitate în diversitate» și sprijină libera exprimare a identităților etnice.”
Dăncilă i-a lăudat pe cei 1,2 milioane de unguri ai României pentru contribuția lor la „moștenirea noastră culturală comună”, [iar] ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a făcut apel la România să nu-i amendeze pe localnicii unguri pentru arborarea drapelului ungar.
Szijjarto a declarat că autoritățile din trei orașe transilvănene au fost amendate pentru că au arborat drapelul Ungariei fără a-l arbora și pe cel al României lângă el. În România este ilegal să arborezi un steag străin fără a pune lângă el și un steag al României.
Ministrul ungar a apreciat că amenzile „nu sunt demne de un membru al UE.”
*Această versiune a fost corectată pentru a arăta că premierul Viorica Dăncilă este o femeie care folosește „ea” drept pronume personal [n.AP].

Traducere: Andrei Suba