Primarii şi consilierii locali din Republica Moldova, care s-au pronunţat pentru unirea cu România, s-au întâlnit cu liderul Ludovic Orban

Aproximativ 100 de primari şi de consilieri locali din Republica Moldova, care s-au pronunţat pentru unirea cu România, s-au întâlnit, astăzi, la Bucureşti, cu liderul PNL, Ludovic Orban, şi cu preşedintele USR, Dan Barna. Au fost discutate soluţiile care pot duce la unirea celor două state şi modalităţile prin care ţara noastră va susţine, în continuare, dezvoltarea Republicii Moldova şi drumul ei spre Uniunea Europeană.

Reporter: Andrei Şerban – Liderul PNL, Ludovic Orban, crede că România poate să facă mai mult pentru a ajuta Republica Moldova şi a reafirmat că atunci când majoritatea cetăţenilor din această ţară va dori unirea cu statul român, atunci acest lucru poate să se întâmple.

Ludovic Orban: Eu sunt convins că România este pregătită pentru această unire. Noi transmitem în mod constant aleşilor locali ai PNL să dezvolte relaţii de înfrăţire, de cooperare, de realizare de programe comune cu primari şi consilii locale din satele din Republica Moldova, din Basarabia.

Reporter: Preşedintele USR, Dan Barna, a reafirmat poziţia partidului său, potrivit căreia, în acest moment, locul comun pe care România şi Republica Moldova îl pot ocupa este în interiorul Uniunii Europene.

Dan Barna: Punctul de vedere pe care l-am transmis şi eu colegilor şi fraţilor noştri care au venit astăzi la Bucureşti a fost acela că noi vedem şi USR vede această apropiere în firescul context european, pentru că noi, sincer, credem că locul României şi a Republicii Moldova este în UE, într-o UE modernă şi într-un context de democraţie la care ţinem cu toţii şi care este foarte importantă în Republica Moldova şi care suferă în momentul de faţă.

Reporter: Primarii din unele localităţi din Republica Moldova s-au pronunţat pentru unirea cu România cât mai repede posibil.

Vitalie Şalari, primarul comunii Băcioi: România foarte mult a ajutat Republica Moldova ca oamenii să cunoască, de fapt, toate avantajele care sunt în urma oportunităţilor pe care ni le oferă nouă România.

Ion Rabacu, comuna Negurenii Vechi-Ungheni: Sprijin şi susţinere pentru a înfăptui unirea. Noi trebuie să avem un plan comun şi trebuie să-l realizăm./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie