Evenimente de ziua Radio România Muzical

În ziua în care Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, împlineşte 21 ani de existenţă, violonistul Alexandru Tomescu va cânta la ParkLake Shopping Center din Bucureşti, într-un eveniment din cadrul campaniei Ascultă 5 minute de muzică clasică.

Pe scena de la parter, Main Square ParkLake Shopping Center (str. Liviu Rebreanu nr.4, sector 3), Alexandru Tomescu va interpreta câteva opusuri celebre, va interacţiona cu publicul şi va oferi autografe pe discurile sale, care pot fi achiziţionate de la standul Cărtureşti aflat lângă scenă.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 martie, de la ora 18:00.

„Este important să ne facem timp pentru cultură, întrucât cultura ne inspiră şi ne aduce un strop de culoare în cotidian. Din acest motiv ne-am alăturat bucuroşi campaniei organizate de Radio România Muzical. Vrem să oferim ocazia unui număr cât mai mare de oameni să descopere magia muzicii clasice”, au declarat reprezentanţii ParkLake Shopping Center.

Afis TomescuAlexandru Tomescu, celebrul violonist, recunoscut şi pentru implicarea sa în proiecte nonconformiste de promovare a muzicii culte, este din martie 2018 ambasador al proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, organizat de Radio România Muzical. Campania aduce înregistrări cu muzică clasică în marile centre comerciale, sedii de firmă, muzee, etc. din întreaga ţară, în fiecare zi a lunilor martie şi octombrie. Programul se derulează şi în şcolile din România, oferind copiilor înregistrări de referinţă însoţite de explicaţii pe înţelesul lor.

Alexandru Tomescu: „Mă bucur foarte mult să particip, în calitate de ambasador al campaniei Ascultă 5 minute de muzică clasică, la acest prim eveniment, la ParkLake Shopping Center. Vom arăta o dată în plus că muzica clasică este la ea acasă în orice loc unde sunt oameni cu inimile şi sufletele deschise la frumos.”

Ziua Radio România Muzical este sărbătorită şi în toate librăriile Cărtureşti şi Humanitas din întreaga ţară: 24 martie este Ziua muzicii clasice, cu reduceri de 15% la toate discurile cu muzică clasică.

„Librăriile Cărtureşti s-au alăturat cu entuziasm ideii de a avea o zi a muzicii clasice şi dacă această zi coincide cu aniversarea Radio România Muzical, este cu atât semnificativ. Cei care vin în mod obişnuit în librăriile noastre, ştiu că muzica clasică ocupă un loc important între CD-urile pe care cumpărătorii noştri le găsesc pe rafturi. Credem că muzica clasică este indispensabilă pentru o formare completă şi, în acelaşi timp, poate fi cool, pentru alţii, relaxant, să asculţi Beethoven sau Mozart. Aşa că vă aşteptăm la Cărtureşti cu 15% reducere la muzica clasică, pe 24 martie” – Ana Niculescu, PR Manager & Relaţii publice Librăriile Cărtureşti.

„Aşa cum avem în fiecare an o zi a cărţilor, sărbătorită în toate Librăriile Humanitas, această zi de 24 martie îşi propune să accentueze importanţa pe care o are muzica clasică pentru librarii noştri, dar şi pentru cei care ne vizitează librăriile. Puteţi descoperi atât în standul nostru permanent de la Ateneul Român, cât şi în Librăria Humanitas Kretzulescu, poate cea mai generoasă selecţie de muzică clasică din România, reîmprospătată anual şi recomandată de librari pasionaţi de muzica clasică pe CD. Fiecare librărie Humanitas are un raft muzică clasică, după spaţiu şi public, ce se îmbină cu celelalte genuri de muzică căutate de clienţii noştri – rock, pop sau muzică tradiţională, căutată în special de turişti. Reducerea de 15% poate fi momentul perfect pentru a face un cadou cuiva drag pasionat de muzică clasică, sau de ce nu, completarea propriei colecţii cu un box audio mult visat. Recomandarea noastră pentru această zi este muzica clasică înregistrată de artiştii români la marile case de discuri din lume: Raluca Ştirbăţ, Alexandra Dariescu, Valentin Răduţiu, Remus Azoiţei, Tiberiu Soare sau Horia Andreescu” – Bogdan Baciu, coordonator Marketing şi Vânzări Librăriile Humanitas.

Radio România Muzical a emis pentru prima dată în 24 martie 1997. Sub deviza Muzică clasică pentru toţi, postul poate fi ascultat 24 ore din 24, pe frecvenţele 97.6 şi 104.8 fm, live online la www.romania-muzical.ro sau pe aplicaţiile din Appstore şi Google Play. Detalii pe www.romania-muzical.ro