TVR3 difuzează sâmbătă, 24 martie, Gala Premiilor Radio România Cultural

Gala Premiilor Radio România Cultural 2018, cel mai mare eveniment prin care Radio România a premiat cele mai importante reuşite ale culturii din anul precedent, va fi difuzată sâmbătă, 24 martie, de la ora 14:00, de coproducătorul evenimentului, TVR3.

Radio România Cultural a acordat luni, 19 martie, pe scena Teatrului Odeon, premii pentru 8 categorii şi trei distincţii speciale. Printre cei care au urcat pe scenă pentru a fi premiaţi s-au numărat scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu, pentru volumul Copilăria lui Kaspar Hauser, regizorul Daniel Sandu, pentru producţia Un pas în urma serafimilor, Melania Medeleanu şi Vlad Voiculescu, pentru proiectul MagicHOME.

Cei care vor urmări sâmbătă, 24 martie, de la ora 14:00, la TVR 3 înregistrarea show-ului, vor asculta mesajul emoţionant pe care actriţa Tamara Buciuceanu-Botez, laureată a premiului special Radio România 90, l-a transmis publicului venit la Teatrul Odeon: „Dragii mei, sunt eu, Tamara, şi sunt tare fericită că nu aţi uitat de mine. Anii au trecut, iar eu nu mai sunt aşa cum mă ştiţi dumneavoastră. Scena a fost viaţa mea, mi-ar fi plăcut să pot veni să ne vedem în seara asta atât de specială. Dar pentru că vă iubesc atât de mult aş vrea să vă amintiţi de Tamara aşa cum era ea pe scenă, în filme şi la radio. Mulţumesc Radio România Cultural pentru acest premiu Radio România 90 şi vreau să vă rog ceva pe toţi: aveţi grijă de teatru, aveţi grijă de radio, aveţi grijă de tot ce e frumos şi trainic”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez într-un mesaj audio, în timp ce pe ecran publicul urmărea fotografii ale domniei sale.

După gala de premiere a urmat un concert acustic susţinut de trupa byron.

A XVIII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural a avut loc sub sloganul Cultura ne dă speranţă! Un eveniment produs de Radio România Cultural, în parteneriat cu Teatrul Odeon.

Proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Sponsor principal: BCR. Sponsori: Dora Bloom, Perso.ro, Zarea.

Parteneri media: Dacic Cool, ACC Media Chanel şi agentiadecarte.ro

RADOR (23 martie)