În fiecare an, compania de consultanţă internaţională Mercer realizează un studiu pentru a evalua calitatea vieţii în 231 de oraşe importante din întreaga lume.

image_gallery1Pentru al nouălea an consecutiv, şi în anul 2018, Viena este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii la nivel mondial. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat marţi de firma de consultanţă Mercer. Într-un clasament al primelor zece oraşe cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, după Viena urmează: Zürich (locul 2), München şi Auckland (la egalitate, locul 3), Vancouver (locul 5), Düsseldorf (6), Frankfurt (7), Geneva (8), Copenhaga (9) şi Basel (10).

imageAu fost evaluate, printre altele: climatul politic, social şi economic, serviciile de îngrijire medicală, posibilităţile de formare profesională, reţeaua de transport public, infrastructura, serviciile de distribuţie a energiei şi a apei. În plus, s-au comparat activităţile de agrement (restaurante, teatre, cinematografe), facilităţile sportive, disponibilitatea bunurilor de consum, de la alimente până la maşini, precum şi condiţiile de mediu, de la spaţiile verzi până la poluarea aerului./aionescu/abuzoian

RADOR, 21 martie