Tarom a lansat cursele Timişoara-Iaşi şi retur

Aeroportul Internaţional Iaşi se află într-un amplu proces de dezvoltare pentru ca în următorii zece ani numărul pasagerilor să poată ajunge la 4-5 milioane de persoane, a anunţat astăzi preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, după inaugurarea unei noi curse Tarom Iaşi-Timişoara şi retur. El i-a explicat redactorului nostru Alexandru Lancuzov că municipiul atrage tot mai mulţi angajatori străini, dar şi turişti.
Maricel Popa: Aeroportul se va dezvolta. Vom avea un proiect pentru prelungirea parcajului avioanelor, un terminal cargo, un terminal de mentenanţă şi încă un terminal de pasageri. Ne vom adresa pentru 4-5 milioane de pasageri şi, în acest an, vom demara şi hala pentru mentenanţa avioanelor Airbus şi Boeing la Iaşi.
Reporter: Au venit la lansarea acestei curse Iaşi-Timişoara oameni din mediul privat care au cerut în mod expres o cursă Iaşi-Timişoara şi, dacă se poate, Iaşi-Frankfurt.
Maricel Popa: Sunt firme private din Germania care vor angaja în viitorul apropiat peste 1.000 de salariaţi în domeniul IT-ului, în domeniul construcţiilor de maşini, în electronică. Lumea se mişcă. Iaşiul se mişc, Iaşiul se dezvoltă./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 martie)