Stromae, bolnav, se întoarce pe scenă alături de Orelsan

Ca o pasăre Phoenix, Stromae renaște puțin câte puțin din propria cenușă. Efectiv, cântărețul a trecut prin iad, în anul 2015, în plin turneu de promovare a albumului „Racine Carré”, în Africa. Un tratament împotriva malariei, Lariama, i-a provocat nişte reacții îngrijorătoare: halucinații, paranoia, atacuri de anxietate … El a fost repatriat de urgență din Republica Democratică Congo și internat în spital. Au urmat săptămâni lungi de tratament punctate de atacurile de anxietate. „Exista o predispoziţie, cu siguranţă, dar acceleratorul a fost Lariam. În timpul concertelor, nu mi-am dat seama, nu avem nicio perspectivă”, a încredințat artistul pentru Malaria Business, un documentar difuzat pe France Ô, în luna noiembrie anul trecut.
După aproape trei ani, Stromae pare gata să-şi facă marea revenire pe scenă. Cântărețul, în vârstă de 32 de ani, a apărut vineri, 23 martie, la Forest National din Bruxelles, Belgia, unde Orelsan concerta în cadrul turneului de promovare a ultimului său album, „La Fête est finie”. Cei doi artiști au cântat „La Pluie”, piesă ce figurează pe albumul rapper-ului de 35 de ani, cu care Stromae a colaborat. Această prestaţie i-a mai liniştit puţin pe fanii lui Stromae, interpretul celebrei piese „Papaoutai”, deoarece aceasta a fost prima sa apariție pe scenă de la problemele sale grave de sănătate.
„Bruxelles, de fiecare dată când venim aici, este super! Mă faci să doresc să-mi schimb naționalitatea!”, a glumit Joked Orelsan. Nu trebuie uitat faptul că artistul din Caen și cel din Bruxelles şi-au început colaborarea cu titlul AVF, alături de Master Gims pentru albumul „Racine Carré”. /rcostea/vdraguta

www.gala.fr – 27 martie