Constanţa este gazda Olimpiadei Naționale de Informatică – Secțiunea liceu

Datorită numeroaselor rezultate meritorii obţinute de elevii constănţeni la olimpiadele și concursurile naţionale și internaționale de informatică, Ministerul Educaţiei Naționale a acordat încredere Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa prin atribuirea organizării Olimpiadei Naţionale de Informatică pentru anul şcolar 2017 – 2018.

Astfel, în perioada 28 martie – 2 aprilie, județul Constanța va fi gazdă pentru Olimpiada Națională de Informatică – Secțiunea liceu. Olimpiada Națională de Informatică este un eveniment de amploare care va aduce în oraşul de la malul mării peste 450 participanţi, elevi, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale.

Deschiderea oficială a olimpiadei a avut loc miercuri, 28 martie, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Probele de concurs vor avea loc joi, 29 martie, și vineri, 30 martie, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, festivitatea de premiere fiind programată sâmbătă, 31 martie, la ora 9:30, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Duminică, 1 aprilie, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, se va desfășura proba de baraj pentru selecția în lotul național lărgit, în vederea participării la competițiile internaționale de specialitate. /rcostea/vdraguta

RADOR – 29 martie