Designerul afro-american Virgil Abloh a fost angajat la Louis Vuitton

Designerul afro-american Virgil Abloh, director artistic al brandului Off-White a fost desemnat director artistic pentru colecția masculină a Casei de Modă franceze Louis Vuitton. Anunțul a fost făcut public la 26 martie.

Potrivit declarațiilor CEO al companiei, Michael Burke, el și-a dorit să-l angajeze pe Abloh în această funcție încă din perioada în care acesta conlucra cu casa de modă italiană Fendi: «Sunt extrem de emoționat și bucuros pentru creativitatea sa înnăscută și spiritul său rebel de a nu respecta tradiționalul. Acestea l-au făcut extrem de popular atât în lumea modei, cât și în domeniul culturii. Percepția sa inedită a luxului și măiestriei vor juca un rol semnificativ în viitoarele creații din colecțiile de îmbrăcăminte masculină Louis Vuitton», a declarat Burke.

„Pentru mine este o mare onoare să ocup această funcție de director artistic pentru colecția masculină Louis Vuitton”, a declarat Virgil Abloh. „Moștenirea și unicitatea artistică a acestei case de modă reprezintă pentru mine principalele surse de inspirație și voi apela la ele, creând şi inspirându-mă din ele pe viitor”, a adăugat Virgil Abloh.

Virgil Abloh este designer, un cunoscut artist în lumea modei, arhitect și inginer. Acesta s-a născut la Rockford, Illinois, SUA. A studiat la Universitatea Wisconsin-Madison și este licenţiat în arhitectură al Institutului Tehnologic Illinois. A colaborat cu casa de modă Fendi și alte branduri de renume. Brandul Off-White a fost creat de Abloh, în 2012, iar din 2015, marca a fost prezentă cu colecțiile sale la Săptămâna Modei de la Paris. Prezentările Off-White stârnesc un mare interes în rândul publicului, cum a fost de exemplu la Săptămâna Modei de la Paris. Colecția toamnă-iarnă 2018-2019 a fost extrm de apreciată de public, critici şi de experţi. /vdraguta

www.gazeta.ru – 28 martie