2018. április 6

A dobrudzsai agroturisztikai panziók felkészültek a turisták fogadására

A Húsvéti ünnepek alkalmából felkészült a turisták fogadására a 16 dobrudzsai agroturisztikai panzió. A panziók nemcsak szállást ajánlanak, de tradicionális ételekkel is várják vendégeiket. Dorin Opreanu, a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökég Konstanca megyei hivatalának igazgatója elmondta, hogy Tulcea megyében Murighiol, Jurilovca,Valea Nucărilor, Mahmudia és Greci településeken, mig Konstanca megyében Limanu, Vama Veche, 2 Mai és Costineşti üdülőhelyeken épitett panziók nagy sikernek örvendenek. Az AFIR téritésmentes segélyeket nyújtott azoknak, akik ilyen turisztikai egységeket akartak létrehozni. A tulajdonosoknak mindössze a projekt összköltségének 10%-át kellett állniuk, fűzte hozzá Dorin Opreanu. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.06)

Több ezer turista a Prahova-völgyi üdülőhelyeken tölti a Húsvéti ünnepeket

Több ezer turista a Prahova-völgyi üdülőhelyeken tölti a húsvéti minivakációt. Adrian Voican, a Prahovai turizmus fejlődését előmozditó ügynökség elnöke elmondta, hogy Prahova völgye megtelt turistákkal. „Sinaian, például, a szállodai foglaltság meghaladja a 95 százalékot, Buşteni-on ez az arány 80%-nak, mig Azugán 70%-80%-nak felel meg. A húsvéti csomagajánlat Sinaian, egy három csillagos szállodában, 500-550 lejbe került”, fűzte hozzá Adrian Voican. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.06)

Aradon műemléket állitanak az 1918-as Nagy Egyesülés tiszteletére

A Nagy Egyesülés centenáruma tiszteletére műemléket állitanak Aradon, a Megyei Tanács és a Szakszervezetek Kultúrháza közötti téren. E döntést a város Polgármesteri Hivatala hozta meg, amely jelenleg a Művelődésiügyi Minisztérium válaszát várja a műemlékállitással kapcsolatban, hogy majd erről határozatot fogadjon el a Helyi Tanács is.Gheorghe Falcă polgármester szerint a műemlék felállitása a szaktárca felelőssége, mig az Egyesülés Park kivitelezése, az Arad Megyei Tanács közelében, a helyi és megyei közigazgatás feladata. „A rendelkezésre bocsátott telken a Képzőművészek Szövetségének volt műhelyei állnak, amelyeket le kell bontani”, fűzte hozzá a polgármester. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.06)

A jövő héten szavaznak az európai alapokért felelős miniszter elleni bizalmatlansági inditványról

A bizalmatlansági inditvány aláirói az európai alapokért felelős miniszter lemondását követelik, akit azzal vádolnak, hogy Románia katasztrófálisan teljesitett a struktúrális alapok lehivása terén.A Nemzeti Liberális Párt és a Népi Mozgalom Párt által Rovana Plumb ellen kezdeményezett egyszerű bizalmatlansági inditványt a jövő héten vitatják meg és bocsátják szavazásra a szenátorok.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 04.06)/rganciu