Raluca Strămăturaru, de la JO sanie la raliuri!

Cea mai bine clasată româncă în ultimii 24 ani la JO de iarnă (locul 7 la sanie la JO 2018), Raluca Strămăturaru iubește la maximum adrenalina și viteza. Sportiva originară din Sinaia a demonstrat-o recent la Raliul Brașovului, unde a fost copilot pentru campionul mondial de juniori Simone Tempestini.

Obișnuită cu virajele rapide de peste 100 km/h și cu casca de protecție, lucruri comune în cele două sporturi, Strămăturaru s-a simțit ca peștele în apă alături de cel mai bun pilot român. Raluca i-a purtat și noroc clujeanului, care după ineditul antrenament comun și-a adjudecat a patra victorie consecutivă în Raliul Brașovului.

„A fost o experiență foarte tare, mi-am dorit de mult asta. Mi se pare un pic mai periculos la raliuri, la noi totul se desfășoară pe o pârtie stabilită, la ei pe traseu apar și lucruri neprevăzute. Poate după ce mă las de sanie, încerc și o carieră în motorsport pentru că îmi place mult viteza”, a spus entuziasmată Raluca Strămăturaru.

Tempestini crede că Raluca ar avea potențial pentru a face carieră și în motorsport. Un precedent celebru există deja în domeniu. Fost mare campion la schi, francezul Luc Alphand s-a apucat după terminarea carierei de raliuri și în 2006 a câștigat chiar celebrul Raliu Dakar.

„A fost o onoare pentru mine să am în dreapta o sportivă de top de la Jocurile Olimpice. Am dialogat pe traseu despre asemănările și diferențele dintre cele două sporturi. O aștept la niște cursuri de pilotaj împreună cu colegii de la Napoca Rally Academy și, dacă are talent, o voi încuraja să intre și în lumea raliurilor”, a glumit Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național de raliuri din istoria României.

Transilvania Rally, următoarea etapă

Câștigător în etapa inaugurală a sezonului din CNR de la Brașov, Simone Tempestini speră să repete acum succesul și la Transilvania Rally (3-5 mai), etapă inclusă și calendarul internațional Tour European Rally. Dublul campion de raliuri al României va participa apoi la Raliul Portugaliei (17-20 mai), etapă din Campionatul Mondial WRC.

RADOR (8 aprilie)