Sfaturi medicale oferite de medicul Alis Grasu

Zilele de Paşti vin şi cu mese îmbelşugate. Doctorul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, ne oferă câteva sfaturi, în cazul în care am depăşit măsura:

Alis Grasu: Cei care sunt sănătoşi pot consuma şi puţină carne de miel, având însă grijă să o asorteze foarte bine cu legume – cu brocoli, cu ciuperci, cu fasole verde – în niciun caz cu pâine, cu mămăligă sau cu paste făinoase. De asemenea, ouăle, nu mai mult de două pe zi. Dacă se abuzează de ele şi se ajunge într-un impas, deci apare acea indigestie provocată de ouă, sfatul meu este ca în următoarea zi, cel care a suferit deja din cauza meselor copioase, să consume ceai, în ceai să se pună o lingură de oţet de mere şi o lingură de miere de salcâm, are un efect foarte bun digestiv, mai ales în aceste supraalimentări cu ouă.

*

Nouă spitale din Bucureşti şi serviciul de ambulanţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor de Paşti. Şi în marile oraşe funcţionează serviciile de urgenţă, iar câte o farmacie are program non-stop./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 aprilie