La final de vacanţă, toate drumurile naţionale şi autostrăzile sunt aglomerate

La final de vacanţă, aproape toate drumurile naţionale şi autostrăzile sunt aglomerate,din cauza turiştilor care se întorc acasă. Ca în fiecare an, pe Valea Prahovei, între Predeal şi Comarnic, se circulă bară la bară, iar poliţia a deviat traficul pe DN1A, prin Săcele – Cheia şi Ploieşti. Se formează coloane şi pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, iar spre seară va fi aglomeraţie şi în zona centurilor marilor oraşe, inclusiv a capitalei. Chestorul Florentin Brăcea, de la Poliţia Rutieră vine cu unele recomnadări pentru cei aflaţi acum la drum.
Chestorul Florentin Brăcea: Poliţişii rutieri sunt peste 1.400, dar în zonele unde traficul o permite se acţionează şi cu aparate radar, în jur de 300. Avem înregistrate în această perioadă 98 de accidente grave cu 18 persoane decedate şi 13 persoane rănite grav, cu o scădere faţă de perioada Sărbătorilor Pascale de anul trecut undeva 25% la accidente, 10% la persoane decedate şi 15% la persoanele rănite grav. Recomandarea este să respecte dispoziţiile poliţistului rutier acolo unde acesta există şi să circule cu atenţie, să respecte viteza de deplasare, să adapteze viteza la condiţiile de trafic din zona respectivă.
Realizator: Reporterul nostru, Florentina Varga, aminteşte că forţele de ordine vor fi sprijinite de la această oră şi de elicoptere./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 aprilie)