Convorbire telefonică Vladimir Putin – Angela Merkel

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a purtat o convorbire telefonică cu Angela Merkel, cancelarul german, pe tema desfăşurării unei misiuni ONU de menținere a păcii în regiunea Donbas, din sud-estul Ucrainei. Cei doi lideri au mai examinat punerea în aplicare a Acordurilor de pace de la Minsk și despre relațiile ruso-ucrainene în domeniul furnizării gazelor naturale.

În timpul convorbirii telefonice, preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul Angela Merkel au stabilit de comun acord respectarea în totalitate a Acordurilor de la Minsk, în mod special a armistițiului stabilit pentru perioada sărbătorilor pascale şi efectuarea în continuare a schimbului de prizonieri. Cei doi lideri, rus şi german, au convenit continuarea negocierilor în ‘Formatul Normandia’, anunţă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Kremlin informează că Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat detaliat despre desfăşurarea unei misiuni de pace ONU în Donbas. Preşedintele rus, Vladimir Putin, continuă să solicite ca membrii misiunii de pace ONU să acţioneze doar în scopul asigurării securităţii observatorilor OSCE aflaţi pe linia frontului.vdraguta/fcostea

www.ria.ru – 11 aprilie