Răspunsul preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, transmis premierului Viorica Dăncilă la solicitarea acesteia

Comisia Europeană nu a cerut informaţii legate de fondul cauzelor şi nu a intervenit niciodată în gestionarea cazurilor individuale – este răspunsul pe care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i l-a transmis premierului Viorica Dăncilă, la solicitarea acesteia de a clarifica adresa Comisiei din 2012. Andrei Şerban are detalii.

Reporter: Președintele Jean-Claude Juncker reamintește în scrisoarea sa că Mecanismul de Cooperare și Verificare a cerut încă de la început contacte cu autoritățile române și, în mod special, cooperarea dintre Comisia Europeană și oficialii de la București. „Corespondența la care dumneavoastră faceți referire – a continuat Jean-Claude Juncker – cea din urmă cu șase ani, a făcut parte dintr-un dialog dintre Comisie și Ministerul Justiției, în acord cu MCV și urmărea să monitorizeze cu atenție angajamentele asumate de autoritățile române”.

În scrisoarea sa, Jean-Claude Juncker mai precizează că nu au fost cerute de către Comisia Europeană informații de bază ale dosarelor de corupție aflate pe rol și a subliniat: „Comisia Europeană, nu a intervenit în niciun fel în desfășurarea dosarelor de corupție”. Reamintesc că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut lui Jean-Claude Juncker clarificarea adresei din 2012 a Comisiei Europene, care conținea 21 de cerințe, inclusiv legate de anumite cauze penale aflate pe rol./fdoman/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 aprilie