Iven Kawi realizează cele mai creative torturi cu flori din lume. Capodoperele ei inspirate din natură, sunt bine concepute, foarte frumoase şi gustoase. Patiser de profesie, Iven Kawi a devenit faimoasă atât în ţara sa, cât şi în întreaga lume pentru prăjiturile sale. În casa ei din Lippo Karawaci, la vest de capitala Indoneziei, Jakarta, şi-a transformat ideile în realitate şi a înfiinţat un magazin de deserturi, sub numele de Ivenoven (Cuptorul Iven).

Este specialistă în petale de flori în 3D, în prăjituri şi torturi decorate cu flori şi cactuşi. „Copiii mei au fost sursa de inspiraţie pentru mine şi de asemenea un mare ajutor acasă”, a spus Kawi, adăugând: „Prima mea încercare reuşită a fost în decembrie 2013, când am realizat o serie de prăjituri de Crăciun pentru şcoala fiicei mele”. Din ianuarie, anul următor, Iven Kawi şi-a lansat propria afacere. Pasiunea pentru dulciuri o are din copilărie, mama şi bunica ei fiind patiseri tradiţionali.

Pentru creaţiile ei, Iven foloseşte numai ingrediente naturale, glazura fiind din zahăr pudră şi unt. Are o echipă de cofetari talentaţi care decorează până la 30 de prăjituri pe zi. Iven şi soţul ei fac şi videoclipuri pe care le postează apoi pe YouTube şi pe Facebook, atrăgând astfel din ce în ce mai mulţi clienţi şi spectatori. De asemenea, postează fotografii cu prăjiturile sale pe Instagram, ataşând aforisme vesele cum ar fi: „Fericirea este o călătorie, nu o destinaţie”. (Surse: www.genialewelt.com, www.homecrux.com, www.thisiscolossal.com)

RADOR, Ada Ionescu