Papa Francisc a făcut apel la liderii lumii pentru a face eforturi care să aducă pacea în Siria

Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu
Realizator: Papa Francisc a făcut astăzi apel la liderii lumii pentru a face eforturi care să aducă pacea în Siria. Suveranul Pontif s-a arătat tulburat că nu a fost posibilă până acum ajungerea la un acord care să ducă la oprirea vărsării de sânge din Siria.
Reporter: Justiţie şi pace – este apelul de astăzi al Papei Francisc, exprimat după rugăciunea Regina Coelli în faţa a mii de pelerini prezenţi în Piaţa San Pietro de la Vatican. Suveranul Pontif şi-a exprimat preocuparea faţă de actuala situaţie de criză din lume, în special din Siria.
Papa Francisc: Sunt profund afectat de situaţia actuală a lumii, în care în ciuda instrumentelor aflate la dispoziţia comunităţii internaţionale apare ca fiind dificilă găsirea unei acţiuni comune în favoarea păcii în Siria şi în alte regiuni ale lumii. În timp ce mă rog neîncetat pentru pace, îi îndemn pe toţi oamenii de bunăvoinţă să se roage la fel şi fac apel la toţi liderii politici, astfel încât să prevaleze justiţia şi pacea.
Reporter: Papa Francisc a avut ieri o convorbire telefonică cu patriarhul ortodox Kirill. „Creştinii nu pot fi indiferenţi faţă de ceea ce se întâmplă în Siria, trebuie întreprins totul pentru a opri vărsarea de sânge” – a declarat presei liderul Bisericii Ortodoxe de la Moscova după această convorbire telefonică./opopescu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 aprilie)